Om mig

En resa mot välmående

Precis som många andra i min generation så trodde jag under större delen av mitt liv att jag levde hälsosamt. Jag följde ju trots allt våra myndigheters rekommendationer och kostråd! Det var när jag försökte hitta vägen tillbaka efter en allvarlig trafikolycka som jag började fråga mig själv hur sjuk jag egentligen var. En kronisk smärta med medföljande inflammationer hade uppstått och sjukvården erbjöd starka mediciner som skulle lindra smärtan men inget som på längre sikt kunde hjälpa mig. Efter år av smärta, kronisk förstoppning och andra symtomer

började jag söka efter något annat är det som sjukvården kunde erbjuda. Jag upptäckte att det fanns både mer relevanta och intressanta vägar till läkning än de som presenterats mig genom just sjukvården.

Ayurveda och andra skolor

Min första viktiga upptäckt var den indiska läkekonsten Ayurveda. Det var väl genom den som jag på riktigt började begripa begreppet ”detox”. Det var inte alltid behagliga steg att ta. Jag kan till exempel inte säga att jag gillade tarmsköljningarna, men det var alltför tydligt att när jag gjorde dem så rättade något till sig, lite mer för varje gång dessutom.

Ayurveda visade sig så småningom ha sina egna begränsningar och jag upptäckte med tiden att alla system och metoder saknade något för just mig. På grund av det så kunde jag aldrig riktigt förstå mitt unika behov. Det behövdes något djupare, en mer själslig omstart skulle jag vilja kalla det.

Min omstart – Plant Medicine

2019 fick jag för första gången erfara en sådan omstart med hjälp av det som vi lärt oss kalla Ayahuasca. Jag deltog i en ceremoni det året och den upplevelsen var oerhört omvälvande och klargörande.

Senare samma år så stötte jag ihop med Lars, på en bokrelease. Vi delade med varandra vad vi gör i livet och jag berättade att jag jobbar med HR men att jag hade börjat fundera på om det var något annat jag skulle göra, Jag kände mig uppgiven för att jag inte kunde ta tag i min situation. Han lyssnade på mig och frågade om han fick ge mig feedback på det jag sagt: ”Jag ser och hör en stark och kapabel person.” För mig var det så omvälvande att jag började gråta.

Detta blev den punkt då jag började ta sats mot det som den här webbsidan nu representerar: En plats av min samlade erfarenhet och kunskap, det som jag plockat på mig från min egna resa av läkande. Men också rent konkret min utbildning till kost- och näringsterapeut som jag påbörjade strax efter mötet med Lars.

I min utbildning hade jag delkurser i frekvensterapi och örtmedicin, två områden som jag valde att fördjupa mig inom. I närtid har jag också valt att utbilda mig inom healing. Jag försöker ständigt bredda min kunskap för att erbjuda något som sjukvården inte erbjuder: Ett hållbart och långsiktigt perspektiv på hälsa.