Örtmedicin

Varför Örtmedicin?

Örtmedicin är en läkekonst som har använts i tusentals år för att behandla en mängd olika hälsotillstånd; alltifrån akuta till mer  kroniska.. Tusentals studier kan bekräfta effekter av olika örter samt förklara hur de verkar i kroppen genom att identifiera aktiva beståndsdelar i växterna. 

En av örtmedicinens främsta principer är att man använder sig av hela örten, där alla beståndsdelar jobbar i synergi och de ger inga biverkningar såsom konventionella mediciner kan ge.

Jag har specialiserat mig på örter inom matsmältning, stress och utmattning, hormonhälsa samt inflammation och smärta. 

Hur går det till?

Användandet av örtmedicin skiljer sig i olika kulturer i den västerländsk örtmedicin, som jag arbetar med, förstår och baserar sin diagnos enligt ett helhetsperspektiv, där man behandlar både kropp och sinne. Samtidigt som man använder konventionell sjukdomsdiagnos som grund så kopplar man ofta samman olika symptom till en underliggande orsak.

Jag arbetar främst med tinkturer (extraktion av örter i alkohol, te av både torkade och färska örter sam infusion som är liknas vid ett starkare te som kan drickas eller användas för omslag.

Vad ger det för resultat?

Då behandlingen utgår på att man går till grunden på det underliggande problemet samt stödjer kroppens egen förmåga att läka sig själv så får man mer långvariga resultat till skillnad från om man bara behandlar symptomen.